Optreden op vrijdag 23 februari in Utrecht

Vrijdag 23 februari 2024
Stadsklooster
Kanaalstraat 198
3531 CP Utrecht

Romina Toroz (dans)
Tjebbe Broek (gitaar)
Erminia Fernandez Cordoba (zang)

In TABLAO nemen Tjebbe Broek, Erminia Fernandez Córdoba & Romina Toroz je mee op muzikale reis naar hun flamenco, hun persoonlijkheid en hun wereld. Flamenco is deels gebaseerd op bestaande ritmes, teksten, melodieën en deels op eigen creaties en improvisatie. Wanneer een gitarist, danseres en zangeres worden samengevoegd tot een “Cuadro Flamenco” (flamencogroep) ontstaat er iets bijzonders…

Kaartjes €10 | Social price €4
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Eindtijd: 21:30 uur

BESTEL TICKETS >>

Meer info: stadskloosterutrecht.nl

Flamenco heeft zich  anno 2023 ontwikkeld tot een altijd in beweging zijnde muziekvorm waarin gitaristen, dansers en zangers op zoek gaan naar hun persoonlijke toevoeging aan de al langer bestaande facetten van de muziek. Niets staat écht vast, maar ook niet alles mag.

TABLAO is een programma dat je meeneemt op dit avontuur en je kennis laat maken met alle verschillende kanten van het genre. Een climax waarin gitaar, dans en zang alles op alles zetten om je mee te nemen in een bepaalde emotie. Een cooling-down waarbij alleen de gitaar de ruimte vult met klanken en het publiek even kan ademen. De muzikanten onderling gaan op zoek naar de muzikale connectie met elkaar en dagen elkaar uit, niet volledig zeker van hoe de afloop zal verlopen: in het moment, op het podium. 

Tussen de nummers word je aan de hand van verhalen, vertalingen en anekdotes meegenomen naar de oorsprong van de muziek en zullen de artiesten hun persoonlijke verhalen en ervaringen delen.