Flamenco

Romina Toroz geeft flamenco-optredens, workshops & lessen

Romina ís flamenco. Ze danst in de pure flamencostijl, pittig en vol passie. Ze treedt met verschillende gezelschappen op in binnen- en buitenland.
Haar temperamentvolle lessen zijn zeer gedisciplineerd met veel individuele aandacht. Houding, techniek, gevoel voor compás en expressie staan centraal in haar lessen, die altijd begeleid worden door live gitaarmuziek.
Jarenlang heeft Romina workshops en privélessen gevolgd in Sevilla, Madrid en Parijs. Haar belangrijkste leraren zijn Juana Amaya en maestro El Farruquito.

Romina Toroz danst al flamenco vanaf haar vroege kindertijd en is begonnen bij Maria Jesus Adame Sanchez en Miguel Angel Muñoz Oliva.

Romina heeft jaren lang gedoceerd bij de dansschool ‘La Chispa’ en het ‘Centro Flamenco Utrera’ maar heeft nu haar eigen dansschool in Utrecht en Amsterdam.

Romina heeft op vele podia in Nederland gestaan met onder andere de spectaculaire flamencogroep “Arte y Compás”. In 2006 was ze te zien op de eerste Flamenco Biënnale van Nederland. In 2009 trad ze op met het Residentie Orkest in Den Haag op het Festival Classique. In 2011 danste ze in Izmir, Turkije, in de voorstelling ‘Van Sufi tot Flamenco’.